NEN 3140 inspectie

ITS Inspecties is gespecialiseerd in inspectie, advies, onderhoud en beheer van elektrotechnische installaties. Een van deze inspecties is de NEN 3140 inspectie.

Laagspanningsinstallaties

NEN 3140 is van toepassing op alle werkzaamheden met en aan elektrische installatie en apparatuur met een nominale spanning tot 1000 volt. Dit worden laagspanningsinstallaties genoemd. De werkgever moet zorgen dan werknemers veilig met en aan deze installaties en apparaten kunnen werken. De NEN 3140 is een van de belangrijkste normen die kunnen aantonen dat deze laagspanningsinstallaties veilig te gebruiken zijn. Verzekeringsmaatschappijen stellen de NEN 3140 inspectie verplicht zodat duidelijk is dat de installaties (brand)veilig zijn.

Duidelijke rapportage

De NEN 3140 inspectie richt zich op 3 onderwerpen:

  • Het veilig gebruik van elektrische installaties
  • Het veilig gebruik van elektrische gereedschappen
  • Veiligheidsinstructie van medewerkers met betrekking tot elektrische installaties

ITS Inspecties kan deze NEN 3140 inspectie voor u uitvoeren. U ontvangt uiterlijk 14 dagen na afronding van de inspectie van ons een duidelijke rapportage. In deze rapportage benoemen we niet alleen de eventuele gebreken aan de installatie maar ook adviseren wij over oplossingen.

Uw wens centraal

Uw wens staat bij ons centraal. Of u nu installateur, gebouwbeheerder, eigenaar of gebruiker bent. ITS Inspecties staat bekend om duidelijke afspraken en heldere communicatie. Wij zijn kritisch waar nodig en denken met u mee wanneer dat kan.

Wilt u een offerte opvragen voor een NEN 3140 inspectie, voor de keuring van uw elektrische installatie of voor onze andere inspecties? U kunt eenvoudig uw gegevens achterlaten op de website. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN?